Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Секоја САБОТА театар во Охрид

Банер

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

ИМПРОВОКАЦИЈА

ТЕАТАРСКА ИМПРОВИЗАЦИЈА ИМПОВОКАЦИЈА!!!
И во деновите кога во Охрид владее „високата“ култура
професионалните актери од Народниот театар Охрид
Стрезо Стаматовски
Никола Тодороски
Филип Кипровски
и Филип Ангеличин Жура на „домаќинското“ столче ви приредуваат вистинско „подземно“(underground) освежување

Карти во музичка продавница ЗиЗи Топ
ПреТпродажба: 150 денари
на ден на изведба: 200 денари
Петок 22.07.2016 година / од 21:30 до 22:30 ч

Share/Save/Bookmark
 

Летна ИМПРОВОКАЦИЈА!

НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид

Летна ИМПРОВОКАЦИЈА!
Во отсуство на 3-тата точка од импровизирачкиот триаголник (Кипро) заради заминување во потоплите (С)копски краишта, Д дајнамик дуо Стрезо & Коле Ве покануват на летната верзија од ИМПРОВОКАЦИЈА.

СМЕЕЊЕ, ЗАБАВА, МУЗИКА, ПЕЕЊЕ, РАДОСТ!

Настан не врзан со фолкерските летни завивања, чад од скара и гужви кај Паткана. Настан кој придонесува за добро настроение и пред се ЗАБАВА!

Билетите за ИМПРОВОКАЦИЈА можете да ги набавите во музичка продавница ЗИЗИ-ТОП по следниве цени:
преТпродажба 150ден
на ден на изведба 200ден

Не биди мрзлив за да плаќаш 50 денари повеќе, купи си билет со време з`ш НЕМАТ ДА ИМАТ.

Се гледаме в театар, просторијата е природно климатизирана и ароматизирана!

Share/Save/Bookmark
   

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ 2016

 

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ
ПРОГРАМА 2016

7 ЈУЛИ (Четврток)
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 55- ти БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ СО ПРОГРАМА НА АНСАМБЛОТ ЗА НАРОДНИ ИГРИ И ПЕСНИ НА МАКЕДОНИЈА "ТАНЕЦ"

8 ЈУЛИ (Петок)
• Ансамбл "Александар Македонски" ИИИ Мелбурн - АВСТРАЛИЈА
• Ансамбл "Гоце Делчев", Битола - МАКЕДОНИЈА
• КУД "Дримкол", Вевчани - МАКЕДОНИЈA

9 ЈУЛИ (Сабота)
• Ансамбл од ТУРЦИЈА
• Ансамбл "Китка" Истибања - МАКЕДОНИЈА
• Ансамбл "Македонски Бисери" - АВСТРАЛИЈА

10 ЈУЛИ (Недела) СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ
• Амсамбл "Пловдив" - БУГАРИЈА
• Ансамбл "Искра" - ЦРНА ГОРА
• КУД "Отексфолк", Охрид - МАКЕДОНИЈА

ПОЧЕТОК 21.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН
СЦЕНА "ДОЛНИ САРАЈ"

Share/Save/Bookmark
   

BALKAN FESTIVAL 2016

BALKAN FESTIVAL OF FOLK SONG AND DANCES

PROGRAM 2016
7 JULY (Thursday)
Solemn opening of the 55 th Balkan Festival with the program of the ensemble of the traditional folk dances and songs "Tanec"- Macedonia.

8 JULY (Friday)
Ensemble "Alexander the Great III" Melburne - Australia
Ensemble "Goce Delchev"- Bitola - Macedonia
Ensemble "Drimkol" - Vevchani - Macedonia

9 JULY (Saturday)
Ensemble from Turkey
Ensemble "Kitka" Istibanja - Macedonia
Ensemble "Macedonian Pearl" - Australia

10 JULY (Sunday)
Closing ceremony of the Balkan Festival
Ensemble "Plovdiv" - Plovdiv Bulgaria
Ensemble "Iskra"- Montenegro
Ensemble Oteksfolk, Ohrid- Macedonia

Start 9.00 pm Free Entrance
Open Stage "Dolni Saraj"- Ohrid

Share/Save/Bookmark
   

Ревија на филмови од КОРЕJА

The King and the clown - „Кралот и дворскиот циркузант“ - 2005 год.
драма, комедија 1ч и 59 мин. СРЕДА 29.06.2016 / поч 17.00 ч / влез 50 ден
Два кловнови кои живеат во Корејската династија Чосун, се уапсени за организирање претстава која го исмејува царот. Меѓутоа им се дава шанса да ги спасат своите животи само ако успеат да го насмеат царот.

Мy Sassy Girl – „Мојата дрска девојка“ –2001 год.
комедија, драма, романса, 2ч и 3мин. СРЕДА 29.06.2016 / поч 19.15 ч / влез 50 ден
Приказна која ја раскажува средбата помеќу Кјун – воо и една непозната девојка. Кјун – воо се срами, бидејќи сите мислат дека таа е негова девојка. Ова е филм кој што се базира врз вистинска приказна на Хо-Сик Ким со неговата девојка и е направен врз основа на истоимената серија.

The Good, the Bad, the Weird - „Добриот, лошиот и чудниот“ – 2008 год.
акција, авантура, комедија 2ч и 10 мин. СРЕДА 29.06.2016 / поч 21.30 ч / влез 50 ден
Приказна за двајца разбојници и ловец на уцени во Манџурија во 1940-те години и нивното ривалство во потрага по богаство додека ги гонат јапонската армија и кинески разбојници. Едниот наоѓа мапа и е убеден дека води до закопано богатство, вториот го лови богатството од помалку познати причини, а ловецот на уцени знае дека таа ќе го донесе до разбојникот чија глава ја лови. Непријателите си ги вкрствуваат патеките и тоа води кон многу мртви тела. Дали некој ќе ја најде локацијата на мапата и ќе преживее да ја раскаже приказната?

Share/Save/Bookmark
   

Страница 1 од 80

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>