Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Импровокација С05 Е02 - сабота 13.10.2018

Почитуван гледачу,
Ти пишуваме со надеж дека си добро, и дека некако го издржа целиов месец без Нас. Те молиме не очајувај, во сабота, на 13 ти од 20:00 на Керал сцената на Н.Т. Охрид, можеш да примиш нова доза на Импровокација.
Како што знаеш, картите по цена од 200 денари можеш да ги најдеш во Музичката продавница Зи Зи Топ, или да резервираш на телефонскиот број 075 283 066 (од 11:00-15:00 часот).
Земи карти и за другарите, брзо ќе снема.

Искрено твои,
Филип Кипровски,
Стрезо Стаматовски,
Никола Тодороски,
Филип Ангеличин Жура и
Никола Јосифоски.

Share/Save/Bookmark
 

ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2018

Share/Save/Bookmark
   

„Стаклена менажерија“ од Тенеси Вилијамс

21 СЕПТЕМВРИ 2018 (петок) - 20:00 часот, влез: 200 денари.

„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА” – ТЕНЕСИ ВИЛИЈАМС
Никола Тодороски, Стрезо Стаматовски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Филип Кипровски
Режија: Софија Ристевска Петрушева
Превод: Јасмина Петровска
Сценограф: Михаел Димитровски
Костимограф: Андреј Ѓеоргиевски
Кореограф: Кире Миладиноски
Фото и дизајн: Петар Тасевски
„Стаклена менажерија“ е претстава за комплексите, несигурноста и суровоста на современиот човек, кој сосема ја загубил солидарноста и сочувството кон послабиот. Во ова време на либерален капитализам, хуманоста полека исчезнува. Стаклена менажерија е емоционално патување низ комплексноста на семејните односи. Претставата е болен крик за големата неспособност на човекот да љуби.
-Софија Ристевска Петрушева
Билетарата на театарот работи секој ден од 10:00 до 20:00 ч.