Преведи со Google Translate

Macedonian Albanian English French German Spanish

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

23. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2011

Охридски староградски средби е фестивал во организација на Националната установа Центар за култура ,,Григор Прличев”-Охрид што ги афирмира вредностите на староградскиот мелос и ги обновува по долгогодишна пауза старите добри градски музички традиции.
Организирањето на манифестацијата е овозможено со материјална помош на Министерството за култура на Република Македонија и пријатели на фестивалот.

Share/Save/Bookmark
 

ДРАМСКО СТУДИО

ДРАМСКО СТУДИО Врши упис на нови членови, Сите заинтересирани љубители можат да се зачленат во просториите на Национална установа Центар за култура ,,Григор Прличев”- Охрид од 01. Септември, секоја САБОТА од 12.00 часот.

Share/Save/Bookmark
   

АНСАМБЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ “БИСЕРИ”

АНСАМБЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ “БИСЕРИ”
Врши упис на нови членови,
Сите заинтересирани љубители на фолклорот можат да се зачленат во просториите на НУ Центар за култура ,,Григор Прличев”- Охрид
од 24. Септември и тоа секоја САБОТА од 11.00 часот.

Share/Save/Bookmark
   

РАНГО

На кино репертоарот во НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид од 13 до 16. Септември 2011 година со почеток во 20:00 часот ќе се прикажува анимиран цртан филм "РАНГО"- комедија,
времетраење на филмот е 107 минути, влез 100 денари.


Share/Save/Bookmark
   

ТРАГИТЕ НА ГЛАГОЛИЦАТА

НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид
Национална установа "Охридско Лето"
Бугарски културно-информативен Центар во Р.Македонија
Ве покануваат на изложба на:
"ТРАГИТЕ НА ГЛАГОЛИЦАТА" од авторот, АНТОНИЈА ДУЕНДЕ
Среда, 24. Август 2011 година
Галерија на Центарот за култура, 19.00 часот
Изложбата трае до 30 август 2011 година.

Share/Save/Bookmark
   

Страница 93 од 94

<< Почеток < Пред 91 92 93 94 Следно > Крај >>